LEGENDS OF ROCK

Zaterdag 28 april 2018

Inmiddels vaste prik op de zaterdag aan het einde van april: rockmuziek in de tuin van De Wolfsberg. Een ode aan de grootheden in de rockscene. Live door drie voltallige bands. Twee bands die nog niet eerder het podium op de heuvel gedeeld hebben en één oude bekende spelen het werk van Thin Lizzy, Led Zeppelin en Jimi Hendrix. Geniet van minutenlange gitaarsolo’s, vurige vocalen, stevig slagwerk en een niet te onderdrukken energie en liefde voor muziek.

Ticketprijzen
Early bird € 14,-
Regulier € 18,-
Aan de deur: € 22,-

Naast de online verkoop zijn er ook tickets verkrijgbaar bij De Wolfsberg, Bruna Groesbeek en The Read Shop Malden.

Evenemententerrein
Hotel-Restaurant De Wolfsberg | Mooksebaan 12 | Groesbeek

PROGRAMMA

16.00 tot 21.00 uur | terrein open: 15.30 uur

THIN LIZZY

door: Dizzy Lizzy (UK)

Enkele jaren geleden had het uit Birmingham afkomstige gezelschap Dizzy Lizzy de eer om op te treden tijdens de ‘Remember Phil & Gary’ avonden in Weert en Zoetermeer. Nederland is zeker geen onbekend terrein voor de band. Bassist en zanger ‘H’ startte in de jaren negentig met een eerbetoon aan Philip Lynott en vormt nog steeds het middelpunt van de tributeband. Met zijn stem en looks brengt hij de typische jaren zeventig rock van Thin Lizzy terug op het podium. Zing mee met herkenbare rock songs als ‘Whiskey in The Jar’, ‘The Boys Are Back In Town’ en ‘Black Rose’ die duizenden muzikanten wereldwijd geïnspireerd heeft.

JIMI HENDRIX

door: Randy Hansen en band (USA)

Hij was er al eens eerder. Befaamd om zijn gitaarkunsten toert deze in Seattle geboren muzikant met zijn band over de hele wereld. Jimi Hendrix is nog altijd zijn inspiratiebron en als Randy zijn gitaar laat zingen krijg je het gevoel dat de gitaarlegende weer leeft. Gitaarspel op zijn rug en met zijn tanden: Randy beheerst het als geen ander. Hij speelde diverse malen mee met de Jimi’s originele Experience band. Hij toerde met The Beach Boys, Uriah Heep, Blue Oyster Cult en Jethro Tull. Om nog maar niet te spreken over de miljoenen views van zijn Youtube video’s en de enthousiaste reacties van Hendrix fans van over de hele wereld. Inmiddels is hij welkom in Nederlandse poppodia als Hedon, 013 en Patronaat, maar keert dolgraag nog eens terug naar de plek waar hij in 2015 zo hartelijk door het publiek werd ontvangen.

LED ZEPPELIN

door: Physical Graffiti (NL/UK)

Led Zeppelin bestaat 50 jaar! 1968 was het jaar dat gitarist Jimmy Page, als enige overgebleven lid van de Yardbirds, een nieuwe band oprichtte. Physical Graffiti speelt al jaren de nummers van ’s werelds beruchtste rockband Led Zeppelin. Het internationale gezelschap van muzikanten onder leiding van frontman Andrew Elt (ex-Sleeze Beez) heeft een indrukwekkende live reputatie opgebouwd. Ze stonden voor volle zalen door heel Nederland en hebben dit jaar een speciale tournee om het jubileum van Robert Plant en consorten te vieren. Topgitarist Daniel Verberk vertaalt de essentie van Jimmy Page’s gitaargeweld met dezelfde versterkers, gitaren en effecten. Hij was al eens eerder te gast bij De Wolfsberg en rockte bij een optreden van Let Love Rule, een ode aan Lenny Kravitz.

VIDEO

DIZZY LIZZY

RANDY HANSEN & BAND

PHYSICAL GRAFFITI

NOG MAAR...